OM UDDEVALLA RIDKLUBB

Uddevalla ridklubb var den första ridklubben i Bohuslän och är en av de äldsta i Sverige. Anläggningen finns på Nöthult, ungefär 7 km från Uddevalla centrum. Vi har en anläggning med stall, ridhus och cafeteria. Här finns förutom stall också paddock, teorilokal och tre annex med tvåbäddsrum. Vi är en förening där vi visar respekt för varandra och hjälps åt för att få en trevlig ridklubb där alla ska trivas.

Uddevalla ridklubb är en ideell förening och behöver därför hjälp av både medlemmar och sponsorer för att få in pengar till klubben. Detta för att kunna hålla en hög standard till så låg kostnad som möjligt för våra medlemmar.

Varje termin får därför medlemmarna hjälpa till med försäljning av ex newbody, kakor, bingolotter etc. Vi är även anslutna till Sponsorhuset som man kan ansluta sig till när man beställer saker via nätet vilket genererar en liten slant till föreningen.

Vill man hjälpa till att göra lite reklam för klubben kan man även köpa kläder och andra produkter med Klubbens logga på. Det är inget som genererar pengar till klubben men är reklam utåt sett.

Det är även därför vi anordnar fixar- och familjedagar och andra trevliga evenemang. Dels för att det är ett tillfälle att träffas, ha trevligt och jobba tillsammans samt för att hålla personalkostnaderna nere så personalen kan ägna sig så mycket som möjligt åt hästarnas välfärd och för att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av sin vistelse i stallet.

Det är vi medlemmar som är föreningen och endast tillsammans kan vi lyckas!

Vill du börja rida hos oss?

Vi har ridlektioner måndag-lördag i olika kunskapsnivåer för alla olika åldrar samt för personer med funktionsvariationer. Oavsett om du är nybörjare eller har ridit förr och vill återuppta ridningen igen så finns det en grupp som passar dig. Intresseanmälan görs till uddevallaridklubb@hotmail.com

RIDHUSET

Ridhuset har en ridbana på 20x40 meter, är anpassat för personer med funktionsvariationer och har en rullstolsramp för att underlätta uppsittning på hästryggen.

För att hyra ridhuset, läs mer här.

RIDLÄGER

Under sommaren arrangerar vi olika ridläger. Allt från dagläger för barn och ungdomar med olika inriktning till övernattningsläger för personer med funktionsvariationer och helgläger för vuxna.