Ridläger

VILL DU VARA MED PÅ RIDLÄGER?

Ridläger är en kul sommaraktivitet fyllt med hästar och möjlighet att träffa nya vänner. På denna sidan kan du se alla planerade ridläger.

Vi håller till på Nöthult, ca 7 km från Uddevalla centrum, på en gård mitt ute i grönskan. Där finns ett stall, ett ridhus, en cafeteria och logi i form av baracker. Anläggningen är anpassad för rullstolar så det är inga problem att ta sig fram överallt. I stallet finns både privathästar och ridskolehästar. Vi har för närvarande 12 st trevliga ridskolehästar, 4 storhästar och 8 ponnyer. Allt från liten schettis på ca 1 m till storhäst på ca 164cm hög.


HUR ANMÄLER MAN SIG?

För att anmäla sig till ett läger så fyller man i en blankett och skickar in till oss inscannad via mail (ej foto) alternativt per post eller lämna till ridskoleläraren. Klicka på länkarna nedan för att ladda ner anmälningsblanketten för den lägertyp du önskar anmäla dig till.RIDLÄGER 2022

Lunch ingår inte på på något läger utan eleven får själv ta med sig lunchlåda på. Däremot ingår mellanmål varje dag.


Vi förbehåller oss rätten att ställa in ett läger om det är för få anmälda eller om ridlärare eller hästar saknas. Detta för att ge eleverna en fullgod lägervistelse.


En eventuell avbokning med full återbetalning kan göras senast fyra veckor innan lägerstart. Därefter får du stå för halva lägerkostnaden vid avbokning fram till veckan innan lägret. Vid avbokning som sker senare än sju dagar innan lägerstart betalas avgiften inte tillbaka. Vid sjukdom betalas hela summan tillbaka vid uppvisande av läkarintyg.


För den som inte har finns hjälm och säkerhetsväst att låna. Ryttaren måste ha skor med klack.


Förklaring på nivåerna hittar ni genom att scrolla långt ner på sidan här.

Dagridläger   


v​ ​25   20-22/6 - Nybörjarläger (dagläger) 1500 kr

Kunskapskrav: Inga kunskapskrav krävs
Två ridpass/dag, inkl mellanmål


v​ ​26   27/6-1/7 - Barn/ungdomsläger (dagläger) 3500 kr

Kunskapskrav: junior nivå 1
Två ridpass/dag, inkl mellanmål 


v​ ​27   4-8/7 - Ungdomsläger (dagläger) 3500 kr
Kunskapskrav: lägst junior nivå 3
Två ridpass/dag, inkl mellanmål 


v​ ​32   8-12/8 - Igångsättningsläger (dagläger) 1500 kr
Kunskapskrav: Inga kunskapskrav krävs
Hästarna och stallet förbereds inför terminsstart, inkl mellanmål


Anmälningsavgift, 1000 kr, betalas senast 1 vecka efter bekräftelse av plats. Resterande belopp betalas till vårt Bankgiro, 5659-8782, senast 2 veckor före lägerstart. Alla dagläger börjar kl 09.00 och slutar kl 16.00. 

Läger för personer med funktionsvariationer

 

Vi kommer i nuläget inte kunna erbjuda några läger för personer med funktionsvariation. Skulle detta ändras uppdateras det här.
Helgläger vuxen


Vi kommer i nuläget inte kunna erbjuda något vuxenläger. Skulle detta ändras uppdateras det här.